Kretos perliukas – Balos lagūna

Yra tokia vieta Kretoje, kur jūros vandens grožis atsiskleidžia begalybėje žydros spalvos atspalvių, kur smėlis kaip mūsų Neringoje baltas ir švelnus, kur jautiesi tarsi radęs rojų žemėje. Balos lagūna įsitaisiusi salos vakaruose. Vieni ten keliauja laivais, kiti 1,1 litro bebaimiais automobiliukais. Pastaruoju ir mes čia užsukome prieš penkis metus (neįtikėtina, kaip greitai lekia laikas). 

Jei, pavyzdžiui, kelionę į šią lagūną kaip mes pradėtumėte iš Rethymno, reikia važiuoti salos pagrindiniu keliu iki Chania miesto, nusukti link Kastelli Kissamos ir dairytis nuorodos "Balos". Nežinau kaip dabar, bet tąkart mums kelią padėjo surasti nuojauta :) O dabar pasiruoškite išbandymui maždaug 9 km žvyrkeliui (nebent kretiečiai nutiesė naują kelią, nors viliuosi, kad jie to dar nepadarė), kuris tai susiaurėja, tai išplatėja. Ne visi drįsta įveikti tokį kelią, kai riedi vos 20-30 km per valandą, o vienoje kelio pusėje milžiniškas kalnas, kitoje skardis be atitvarų žemyn. Beje, čia automobilio draudimas jau nebegalioja. Toks kelias ypač baugina, kai nežinai, ką rasi jam pasibaigus. Bet, patikėkit, kai pamačiau Balos lagūną savo akimis, pasimiršo ir žvyrkelis, neberūpėjo ir tai, kad nusileidus teks vėliau +30 karštyje ropštis atgal į viršų bei tiek pat kilometrų grįžti tuo pačiu keliu. Prisimenu, kaip stovėjau ant kalvos išsižiojusi. Skaičiau, kad per savo medaus mėnesį čia lankėsi gražuolė princesė Diana su princu Charlzu.

Gaila, tokių dalykų išsaugoti neįmanoma. Lagūna nuolat keičia savo "veidą". Vėjai, bangos, sūrus vanduo, ir, žinoma, žmogus. Tąkart su mumis paplūdimy tebuvo apie 15 žmonių, dabar nuotraukose vaizdai jau kitokie. Deja, bet komercija turi didelę savo kainą. Nebelieka autentiškumo, gamtos natūralumo, idilės, tikrumo jausmo... To sumokėti pinigai už prašmatnų gultą ir skėtį duoti negali. 

Po žvyrkelio automobiliu dar reikia įveikti kelią pėsčiomis, o tada akys pamato pirmuosius lagūnos vaizdus
Balos lagūna visame gražume. Žemyn nusileisti padeda statūs akmeniniai laiptai
Lagūnos vandens spalvos mainosi nuo ryškiai žydros iki giliai mėlynos
Norint patekti į rojų žemėje tenka ir bristi vandeniu
Skaidrus Balos lagūnos vanduo


Komentarai

  1. Kokia nuostabi lagūna! Dievinu tokias vietas. Man Kreta nuotraukose labai patiko. O kaip ten kainos Kretoje? Skrydžių pigių tai mačiau, kad būna.

    AtsakytiPanaikinti
  2. finansinė pagalba

    Paskolos pasiūlymas: dayvilla.hayley@gmail.com
    Aš esu prekybininkas, akcininkas finansinių institucijų, bankų ir NVO visame pasaulyje. Po finansų krizės, kurie kelia grėsmę šiuolaikine ekonomika, nedarbo lygis didėja kiekvieną dieną, aš nusprendė suteikti paskolas 20000 € iki 20,5 milijonų eurų sąžiningi žmonės, nepaisant jų mėnesinės pajamos stengiasi užbaigti projektą. Kontaktai: dayvilla.hayley@gmail.com
    Susisiekite su manimi gauti daugiau informacijos!
         finansinė pagalba

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuostabūs vaizdai, tokios žydrybės. Tiesiog norisi aplankyti !!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. tikrai noriu padėkoti LAPO mikrofinansui už tai, kad suteikė 19 000 eurų paskolą sergančiam vaikui prižiūrėti. jei jums reikia skubios paskolos, venkite suklastotų skolintojų ir kreipkitės tikros paskolos bendrovės el. paštu lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą